Hoppa till innehållet

Klimat & Miljö

Bilfri vardag – en ny trend i Europa

Last- och lådcyklar har länge varit en del av vardagen för stadsbor i många europeiska städer. ” Lastcykeltrenden i Europa är extremt stor”, säger Lars Strömgren, ordförande för Cykelfrämjandet. 
Last- och lådcyklar har länge varit en del av vardagen för stadsbor i många europeiska städer. ” Lastcykeltrenden i Europa är extremt stor”, säger Lars Strömgren, ordförande för Cykelfrämjandet.  Bild: Bild: Shutterstock

Dagens ETC.

Lastcyklar med eldrift gör att det blir möjligt för fler att helt avstå från att ha bil. Och det är många mindre designers och utvecklare som driver på utvecklingen med lastcyklar i Europa. ”Att ha en bilfri vardag är väldigt stort i många länder i Europa”, säger Lars Strömgren på Cykelfrämjandet.

Last- och lådcyklar har länge varit en del av vardagen för stadsbor i många europeiska städer. I takt med att fler börjar ta klimatkrisen på allvar har det också blivit ett sätt att uppnå en helt bilfri vardag. Det säger ordföranden för Cykelfrämjandet, Lars Strömgren, som nyligen var på konferens i Berlin och mötte europeiska lastcykelentusiaster.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka

Från

Provläs alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Avsluta när du vill.

Betala per månad – halva priset

Från

Du får halva priset första månaden. Avsluta när du vill.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser