Hoppa till innehållet

Eko-guider

Kloka hem testar ekologisk bönpasta

Kloka hem.

Den ekologiska bönpastan har gått från att vara en specialprodukt i hälso­kostbutikerna till att breda ut sig allt mer i matbutikernas pastahyllor. Men hur smakar pastan egentligen? Kloka hem har testat sju olika sorters bönpasta.

Från början var det eko-företaget A la Eco som lanserade ekologisk pasta gjord på gröna sojabönor (edamame), vita sojabönor och svarta bönor. Bönpastan gjorde snabbt succé i hälsosverige. I och med att den är hög på protein, glutenfri och är vegansk passar den väl in i den kosttrend som just nu är dominerarande. Sedan A la Eco lanserade sina produkter för några år sedan har produkterna exploderat på marknaden. Numera finns det en rad producenter som alla säljer flera olika varianter av bönpasta.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Kloka hem!
Om du redan är det loggar du in här .

Årsprenumeration

Från

Din prenumeration på Kloka hem förnyas årsvis. Avsluta när du vill.

Detta ingår:

  • Alla nummer av Kloka hem
  • Läs tidningen digitalt när du vill
  • Läs låsta artiklar på klokahem.etc.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln

Detta kanske också intresserar dig