Vill du ha dubbelt så mycket av det bästa i Dagens ETC?

Ja, vi pratar om journalistiken – granskningarna, intervjuerna, ledarna, klimatrapporterna. För nu ska vår rödgröna dagstidning på allvar konkurrera med de borgerliga morgontidningarna.

Men då måste vi först tillsammans lyckas med något riktigt stort.


Donera ett engångsbelopp
Bidra med en slant varje månad under ett år
Ge bort en eller flera prenumerationer

Du kan också swisha valfritt belopp till 123 401 87 68.


Sverige står inför hotet av att få en blåbrun regering, som kommer att göra allt för att slå undan benen för medier som inte passar deras profil.

Klimatkrisen är akut.

Samhället slits itu av växande klyftor.

Ja, nu behövs Dagens ETC mer än någonsin.

LÄS MER Johan Ehrenberg: ”Dags att satsa framåt – för nu är det allvar”

LÄS OCKSÅ: Andreas Gustavsson: En vecka senare – så mycket har vi samlat in

Därför lanserar vi  en massiv satsning på bland mycket annat kritiskt granskande journalistik, där målet är att ge dig en dagstidning som på ett annat sätt än idag blir ditt självklara val och inte ett komplement.

Målet är dubbelt så bra, dubbelt så stark.

Vi har gett oss själva ett år att tillsammans med dig:
Samla in 10 miljoner kronor
Växa till 20 000 prenumeranter


Så här hjälper du till – för att Dagens ETC ska bli din drömtidning

Donera ett engångsbelopp
Bidra med en slant varje månad under ett år
Ge bort en eller flera prenumerationer

Du kan också swisha valfritt belopp till 123 401 87 68.

Sprid kampanjen!

Insamlingen presenteras i den här broschyren (PDF). Ladda ner den, skicka vidare. Hur många tycker att Sverige behöver en oberoende, stark och rödgrön dagtidning – som dessutom har slängt ut fossila annonser och ger lika mycket utrymme till kvinnor som till män? Många, tror vi.


Så här ska vi göra

Dagens ETC kommer närmaste tolv månaderna att samla in 10 miljoner kronor, med prenumeranter och sympatisörers hjälp.

Så mycket har vi hittills samlat in: 487 616 kronor

Samtidigt måste 10 000 prenumeranter värvas för att satsningen ska bli långsiktigt hållbar. Vi behöver landa på 20 000 prenumeranter. För vi vill ju inte växa för att sedan tvingas krympa igen.

Så många prenumeranter har vi nu: 9 500 stycken

Det hela är uppdelat på kvartal, fyra steg.

Nu drar vi igång!

Första kvartalet:
Dagens ETC granskar
Sveriges växande klyftor

En ojämlikhetsreporter: 500 000 kronor/år
Här på redaktionen kallar vi det fokusreporter. Att en person under en längre tid får just fokusera på ett ämne och skriva om det i nära dialog med er prenumeranter. Tack vare att många redan bidragit till insamlingen startar vi detta direkt. Under hela hösten kommer vår grävansvarige Eigil Söderin att arbeta som ojämlikhetsreporter. Detta i en tid då både politik och pandemi drar isär landet ekonomiskt och socialt. Tanken är att vi sedan kan skifta till nya ämnen, till det som för stunden är viktigast.

Dagens ETC ska ha mer kultur: 1 miljon kronor/år
Läsarundersökningarna är väldigt tydliga på den här punkten. Ni vill ha en satsning på kultur. Så då blir det en satsning på kultur. Från och med nu kommer Anna-Maria Carnhede att utveckla det här. Bli inte förvånad om hon ställer dig ett par frågor längs vägen. Men direkt märker du en skillnad. Fredagen blir 32 sidor med extra mycket kultur.

Dagens ETC satsar på svensk politik: 500 000 kronor/år
En journalist som naglar sig fast i svensk politik och inte släpper taget. Nej, det här handlar inte om att följa de senaste utspelen. Dagens ETC ska ge dig kritiska möten med partiledare och granskning av deras förslag. Initierad journalistik med integritet som bottnar i Dagens ETC:s värdegrund.

Dagens ETC ger dig världen: 500 000 kronor/år
Det här är en satsning på utrikesjournalistik. Idag har vi hjälp av Joakim Medin att stärka bevakningen av exempelvis Polen, Ungern och Turkiet. Vi har dessutom många extremt duktiga, kunniga frilansmedarbetare runt om i världen. Dessa kontakter ska vi fördjupa. Självklart ska du få den mest relevanta rapporteringen om amerikanska valet, om vad corona gör med politiken i Europa, om dragkampen om tyska socialdemokratin, om det globala skiftet mot förnyelsebart, om… Dagens ETC har ett annat perspektiv. Det märker du i vår blick på världen.

LÄS MER Eigil Söderin: ”Jag vill granska dubbel ojämlikhet”


Vill du följa med på
den här resan?

Totalt transparens gäller, som givare ska du veta att varje krona går till de projekt vi sagt att den ska gå till. Varje vecka uppdateras du om vad som händer.

Vi tar det igen:
Donera ett engångsbelopp
Bidra med en slant varje månad under ett år
Ge bort en eller flera prenumerationer

Du kan också swisha valfritt belopp till 123 401 87 68.