Inrikes.

2021-09-09 14:00
Bild: Twitter / Adam Ihse/TT
Puffetikett
Dagens ETC

Video: Här är Ebba Buschs bisarra uttalande om förtalsdomen

KD-ledaren Ebba Busch erkände i juli grovt förtal. I TV4:s Nyhetsmorgon så kom saken på tal – och partiledarens kommentar har väckt starka reaktioner.

TV4:s Nyhetsmorgon intervjuar just nu alla partiledare och den här morgonen var det dags för Ebba Busch. Inför intervjun så fick hon välja ut tre områden inom politiken som hon ser som de viktigaste inför valet 2022. Men under intervjun så kom även Buschs tidigare erkännande till grovt förtal upp och hon valde att flytta över fokus till annan brottslighet.

– Jag tänker så här. Det kommer vara politiska belackare som lyfter den här situation för mind del, och kan situationen med grovt förtal. Låt dem göra det. Men då önskar jag att varje gång någon skriver det i kommentarsfält eller lyfter det, att man också då skänker en slant till alla de organisationer som jobbar för att förebygga sexuell exploatering ut av barn och motverka pedofiler i Sverige, säger Kristdemokraternas partiledare i intervjun.

Kommentaren från KD-ledaren klipptes ut av bland annat Leo Vene, som står bakom populära instagramkontot Dyngbaggegalan, och fick snabbt spridning i sociala medier.