Hoppa till innehållet

Inrikes

Vi står inte ut-rörelsen intar kommunfullmäktige

Nätverket Vi står inte ut anordnade i oktober 2016 en manifestation där ett 100-tal personer tog sig de tre milen från Tumba station till Sergels Torg till fots. Manifestationen hölls enligt arrangören även på 14 andra orter i landet. 
Nätverket Vi står inte ut anordnade i oktober 2016 en manifestation där ett 100-tal personer tog sig de tre milen från Tumba station till Sergels Torg till fots. Manifestationen hölls enligt arrangören även på 14 andra orter i landet.  Bild: Bild: Lars Schröder/TT

Dagens ETC.

I en gemensam, riktad insats vid kommunfullmäktiges sammanträden runt om i landet försöker nu rörelsen Vi står inte ut att förändra synen på ensamkommande flyktingbarn bland politiker. "Det pågår en avhumanisering", säger Sara Edvardson Ehrnborg på Vi står inte ut.

Under hösten 2015 såg Sara Edvardson Ehrnborg hur människor i hennes närhet öppnade upp sina hem och hjälpte de flyktingar som anlände till Sverige i den stora flyktingvågen från bland annat Syrien och Afghanistan. Men successivt märkte hon hur attityden mot ensamkommande barn- och unga förändrades.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Betala per vecka

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser