Hoppa till innehållet

ETC Göteborg

”Vi har inte tagit med kostnaderna för havet”

Sylvia Earle ser att fisket har kollapsat. ”För att det ska finnas fiskare, måste det finnas fisk” säger den världskända oceanografen.
Sylvia Earle ser att fisket har kollapsat. ”För att det ska finnas fiskare, måste det finnas fisk” säger den världskända oceanografen. Bild: ETC Media

ETC Göteborg.

Klimatförändringar och plast är två stora problem i havet. Men vårt mest uppenbara problem är utfiskningen av arter. Det konstaterade den erfarne oceanografen Sylvia Earle när ETC Göteborg fick en pratstund med henne under ett besök i Göteborg.

ETC Göteborg får tio minuter med Sylvia Earle i hennes svit på Posthotellet. Hon är där för att ta emot ett hederspris under en stödgala som The Perfect world foundation anordnar och har avslutat en intervju med franska nyhetsbyrån AFP några minuter tidigare. Den nu 82-åriga världskända oceanografen sträcker fram sin högra hand. Samma hand som har -varit med i forskningsprojekt för anrika universitetet Harvard i Cambridge utanför Boston, som räckt över en bild på nyupptäckta fiskarten Tosanoides Obama till dåvarande president Barack Obama och tackat ja till tjänsten som högsta forskningschef för den amerikanska myndigheten National oceanic and atmospheric administration.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Göteborg!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka

Från

Provläs alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Avsluta när du vill.

Betala per månad – halva priset

Från

Du får halva priset första månaden. Avsluta när du vill.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser