Hoppa till innehållet

Inrikes

Veckans fråga: Varför är ekologiska grönsaker gjorda på danskt kött?

Dagens ETC.

Priserna på slakteriavfall har fördubblats sedan 2010 på grund av ökad efterfrågan på alltifrån kattmat till biodiesel. Men det har även fördyrat svenska ekologiska frukter och grönsaker, som också produceras med hjälp av stora mängder slaktrester. Varför?

Maria Wivstad föreståndare för Centrum för ekologisk produktion och konsumtion på Sveriges Lantbruksuniversitet, SLU.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser
00:00 / 00:00