Hoppa till innehållet

Veckans fråga

Varför är det så himla mycket kött på julbordet?

Bild: Bild: Dcastor/Creative commons

Dagens ETC.

Julskinka, prinskorv, sylta och Janssons frestelse – de som avstår kött och fisk står ofta där med snopna miner vid den kokta potatisen.

Det är bara några dagar kvar till julen, tiden då många samlas för att smörja kråset tillsammans. Det traditionella julbordet består av julskinka, prinskorv, sylta och Janssons frestelse, och de som avstår kött och fisk står ofta där med snopna miner vid den kokta potatisen.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Första månaden: 68 procent rabatt

Från

Läs en hel månad med superrabatt. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln