Inrikes.

2017-03-21 11:04
Karl-Olov Arnstberg. / Anna Hagwall. Bild: Jessica Gow/TT / Riksdagen
Karl-Olov Arnstberg. / Anna Hagwall.

Varnar för den "vita rasens undergång" – i dag föreläser han i riksdagen

En känd antisemitisk konspirationsteoretiker talar vid ett seminarium om "yttrandefrihet" i riksdagen i dag. Bakom inbjudan står Anna Hagwall, tidigare riksdagsledamot för SD.

Anna Hagwall uteslöts ur Sverigedemokraterna förra året, efter att hon lämnat in en motion i riksdagen enligt vilken hon ville "minska Bonniers makt." Hon menade också att etnicitet borde vara en faktor som reglerar ägandet av medier i Sverige.


Prenumerera på Dagens ETC:s nyhetsbrev

 

Anna Hagwall sitter dock fortfarande kvar i riksdagen som politisk vilde. Och i dag anordnar hon ett seminarium på temat "yttrandefrihet". På listan över deltagare står ingen mindre än den antisemitiska konspirationsteoretikern Karl-Olov Arnstberg. Det rapporterar Expo och Helahälsingland.

Hävdar judisk konspiration

På sin blogg har Karl-Olov Arnstberg bland annat hävdat att judiska intellektuella har en "dold agenda att en gång för alla rasera den västerländska vita elitens hegemoni".

Han skriver vidare att "de icke-vita rasernas intrång på vita territorier har gått mycket längre än vita människor i gemen har förstått. (…) Den vita rasen kan redan under nästa århundrade vara något som bara går att beskåda på museum."

Anna Hagwall har fått stark kritik för att ha bjudit in Karl-Olov Arnstberg, men hon slår ifrån sig kritiken.

– Enligt er är alla antisemiter i dag som har minsta lilla kritik mot massinvandringen. Vi kommer prata om yttrandefrihet och våra gigantiska problem som vi har i Sverige, säger hon till Aftonbladet.

DIGITAL PRENUMERATION

TVÅ VECKOR GRATIS!

Läs alla artiklar från Dagens ETC utan kostnad första två veckorna. Därefter är priset 199 kronor/månad. Ingen bindningstid. Du får dessutom Dagens ETC direkt till din mejl, alla dagar i veckan. Beställ för att läsa direkt.

Genom att klicka på ”Prenumerera” godkänner du prenumerationsvillkoren och samtycker till att ETC-företagen hanterar dina personuppgifter