Hoppa till innehållet

ETC-företagen

Välkommen till solparkens populära Kullendag – denna gång med tomatkalas

ETC Solpark.

Äntligen Kullendag i ETC Solpark! Nu är det dags att skörda tomater (vi har runt 40 sorter), passa på att titta på ETC Torp och läsa sig allt från energi och ekonomi till hur du ska koppla in sladden till framtiden.

Räkna med tre timmars ordentlig genomgång med Johan Ehrenberg av allt vi gör och allt som kan göras av många fler. Solel, byggnad, odling, värmelager och ETC Torp som bonustitt. Inga frågor är ovälkomna. Allt från energi och ekonomi till hur du ska koppla in sladden till framtiden. Kullen­dagarna är klimatpolitik live, mest utomhus.

Anmäl dig här. 

Det blir även en animerad finissage för utställningen Förflytta berg som avslutas. Konstfrämjandet Kraft gör en gemensam leranimation och det blir en lekfull introduktion till ett projekt som heter Lerlabbet. Utställningen inklusive Stop Motion labbet hålls öppet hela dagen.

Tomatkalas

Besök våra växthus för självplock av smarriga tomater och andra grönsaker. Vi har mängder av tomater – närmare 40 olika sorter! Att vandra runt i växthusen just nu är lite som att vandra runt i ett tomatmuseum. Vid varje sort finns information om färg och form, hur de växer och smakar, ibland också med en intressant historia om dess ursprung och vem som har kämpat med att förädla dessa gamla kultursorter.

I våra växthus håller vi oss borta från hybrida tomatvarianter som enkelt beskrivet är kontrollerade korsningar mellan minst två tomatsorter. Framtagna för att kunna transporteras långt eller för att hålla länge på hyllan.

Anmäl dig senast 22 september!

Information

Datum: 24 september mellan klockan 11:30 – 15:00.

Inträde: GRATIS INTRÄDE

Lunch: Vegetarisk lunch komponerad utifrån ifrån våra odlingar. I lunchen ingår även kaffe med kaka.

Adress: ETC Solpark, Energikullen 1, 641 96 Katrineholm