INFO OM ETC.

2020-10-30 02:59
Puffetikett
Info om ETC

Vad blir nästa steg i Dagens ETC:s insamling?

Att slutföra första periodens målsättning. Men vi drar parallellt igång andra perioden. Insamlingen pågår till augusti nästa år.


Donera ett engångsbelopp
Bidra med en slant varje månad under ett år
Ge bort en eller flera prenumerationer

Du kan också swisha valfritt belopp till 123 401 87 68.


Steg 1 (augusti 2020–oktober 2020)

✔ Ojämlikhetsreporter.

Under hela hösten kommer vår grävansvarige Eigil Söderin att arbeta som ojämlikhetsreporter. Detta i en tid då både politik och pandemi drar isär landet ekonomiskt och socialt. Tanken är att vi sedan kan skifta till nya ämnen, till det som för stunden är viktigast.

✔ Kultur.

Här gör redaktör Anna-Maria Carnhede allt för att ge dig relevanta sidor, dess-utom extra många. Den här satsningen är permanent. 2021 håller vi fast vid kultursatsningen.

✔ Världen.

En satsning på utrikesjournalistik. Den har vi börjat med 100 000 kronor extra till bevakning av amerikanska valet. Men vi hoppas
följa upp med mer från fler kontinenter, inte minst Latinamerika
och Europa. Varje krona går som sagt till journalistik.

Svensk politik.

Vi vill att en journalist verkligen ska kunna fokusera på att nagla sig fast i svensk politik och inte släppa taget. Men tyvärr, vi behöver komma längre med insamlingen innan vi kan satsa på det sättet.

Mål: 2,5 miljoner kronor och 2 500 fler prenumeranter

Hittills: 1,6 miljoner och 500 fler prenumeranter

 

Steg 2 (november 2020–januari 2020)

 

Ekonomi.

För en dagstidning som är systemkritisk är det helt avgörande att förstå, analysera och granska det ekonomiska. Mikro som makro. Vi vill förstärka med en person som lotsar dig genom välfärdsindustrin, cyniska kreditbolag, statsbudgeten, problematiska skatteupplägg och mycket annat. Hur ska vi finansiera kollektivtrafiken? Varför blir så många fattigpensionärer? Vad ska du tänka på när du väljer försäkringsbolag? Dagens ETC ska helt enkelt ha ekonomisidor som börjar och slutar med det som är viktigt, inte med senaste ryckningarna på börsen.

Debatt.

Om vår dagstidning ska växa sig riktigt stor behöver vi skapa levande, bråkiga, relevanta debattsidor som dessutom förlängs ut till vår sajt och andra digitala plattformar. Här får nya läsare chansen att bekanta sig med Dagens ETC. Allt med hjälp av en skicklig debattredaktör.

Klimat.

Den viktigaste frågan ska naturligtvis in i insamlingen. Våra två klimatgranskande journalister ska bli tre. Dessutom ska vi nu genomföra den klimatportal för unga som vi hoppas ska kunna fungera som en perfekt motor för generationsöverskridande klimatjournalistik.

Foto.

Tycker du att Dagens ETC har bättre bilder än tidiga- re? Korrekt. Vi har just nu en synnerligen duktig praktikant som bevisat det vi redan visste, att en dagstidning mår väldigt bra av ha en egen fotograf.

Digital utveckling.

Kanske låter det inte riktigt som en kioskvältare. Vad har det med journalistik att göra? Väl-digt, väldigt mycket. För ska vi kunna nå riktigt många med vår journalistik krävs det en modern och lättanvänd sajt som motsvarar de krav som många ställer. Dessutom har vi en hel del att skärpa till vad gäller den digitala service vi ger alla prenumeranter, till exempel vår app.