Inrikes.

2016-03-07 15:40
"De är fast med en gisslankvinna i ledningarna. Det låter starkt, men det är som gisslan många kvinnor uppfattar sin situation när vi pratar med dem", säger Amanda Lundeteg, vd på Allbright, om de många bolag som bara har en kvinna i ledningen.
"De är fast med en gisslankvinna i ledningarna. Det låter starkt, men det är som gisslan många kvinnor uppfattar sin situation när vi pratar med dem", säger Amanda Lundeteg, vd på Allbright, om de många bolag som bara har en kvinna i ledningen.

Utvecklingen går åt rätt håll för kvinnliga ledare

Nu är var femte ledare kvinna, rapporterar Allbright när de för nionde året i rad presenterar sin rapport om könsfördelningen i 277 svenska börsbolag.

​– Vi släpper den här rapporten för att visa på avsaknaden av jämställdhet, säger vd:n Amanda Lundeteg.

Trots att det fortfarande bara är 20 procent kvinnor i ledningsgrupper och bolagsstyrelser så andas Allbrights rapport optimism. Sedan 2012 har andelen kvinnor ökat med sex procentenheter och det är nu tre procent färre företag på organisationens ”svarta lista”, där bolag som inte har någon kvinna i antingen bolagsstyrelsen eller ledningsgruppen finns med. 32 företag finns på den vita listan, vilket betyder att de är inom spannet för en jämställd ledningsgrupp (mindre skillnad än 40–60 procent mellan män och kvinnor).

– I år har vi rekordmånga bolag på den vita listan, men majoriteten finns fortfarande på den grå listan, säger Amanda Lundeteg på presskonferensen där rapporten presenteras.

Sitter som gisslan

Den grå listan innebär att man har kvinnor i ledningen men inte når upp till att vara jämställda. Sammanställningen visar att 101 av de 168 företagen på den grå listan bara har en kvinna, något som Amanda Lundeteg kallar ”alarmerande”.

– De är fast med en gisslankvinna i ledningarna. Det låter starkt, men det är som gisslan många kvinnor uppfattar sin situation när vi pratar med dem. Det är svårt att driva igenom beslut och idéer om man är en person som avviker från normen.

Samtidigt som mycket verkar gå åt rätt håll lyfts också företag som tar ett steg tillbaka fram. Eniro och Duni har till exempel pratat mycket om vikten av jämlikhet men har tvärt om minskat antalet kvinnor i ledningen.

77 företag har misslyckats med att rekrytera kvinnor till ledningsgruppen och åtta företag saknar dessutom kvinnor helt, både i ledningsgruppen och bolagsstyrelsen. När de fick chansen att förklara sig svarade bara tre och då var anledningen att man på grund av tuffa tider inte haft råd att rekrytera.

– Men tittar vi på de här bolagen så ser vi att det har skett rekryteringar, det har ersatts män med nya män, så ursäkterna klingar lite falskt.

Allbright skriver dock upp sin prognos om helt jämlika styrelser. Om utvecklingen fortsätter i den takt den här i dag kommer Sveriges näringslivs ledningar vara jämlikt år 2040, att jämföra med 2068 som var prognosen efter rapporten förra året.

DIGITAL PRENUMERATION

FÖRSTA MÅNADEN GRATIS!

Läs alla artiklar från Dagens ETC utan kostnad första månaden. Därefter är priset 199 kronor/månad. Ingen bindningstid. Du får dessutom Dagens ETC direkt till din mejl, alla dagar i veckan. Beställ för att läsa direkt.

Genom att klicka på ”Beställ” godkänner du prenumerationsvillkoren och samtycker till att ETC-företagen hanterar dina personuppgifter

Två av tre företag har färre än två kvinnor i ledningen

Andelen kvinnor i ledningen ökar med en procentenhet jämfört med 2014, men bara tre procent av företagen har fem kvinnor eller fler i ledningen. 63 procent av företagen har en eller ingen kvinna i ledningen.