Hoppa till innehållet

ETC Umeå

Tvingar skola agera efter larm om sextrakasserier

Tina Björk, Terese Svedberg Björk och Moa Tegman hoppas att skolan tar in extern hjälp för att gå till botten med problemen. – Det här är inget som man löser på bara ett informationsmöte.
Tina Björk, Terese Svedberg Björk och Moa Tegman hoppas att skolan tar in extern hjälp för att gå till botten med problemen. – Det här är inget som man löser på bara ett informationsmöte. Bild: Bild: Liselott Holm

ETC Umeå

En mammas förtvivlade Facebookinlägg om sexuella trakasserier på Dragonskolan fick hela Sverige att tala om utsatta flickor och vuxnas ansvar. Men det gav resultat. På måndag drar skolan igång ett förändringsarbete och gymnasienämndens ordförande är villig att skjuta till medel.

Det har gått drygt en vecka sedan Terese Svedberg Björk lade ut sitt inlägg på Facebook. Hjärtskärande rakt upp och ner berättade hon om hur hennes dotter och andra flickor på teknikprogrammet på Dragonskolan i Umeå har utsatts för kvinnoförakt och sexuella trakasserier under hela gymnasietiden, medan personalen har viftat bort problemen. #Metoo-debatten pågick som intensivast och inlägget blev närmast som en dunk fotogen på brasan – spridningen blev enorm och media hakade på.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Umeå!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Nu kan du låsa upp alla artiklar i en vecka - utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 månaders sommarrabatt

Från

Vill du prenumerera hela sommaren till superpris? Nu får du 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln