Trollhättan.

2015-10-22 21:30
Flera personer är skadade efter en attack vid en skola i Trollhättan. Gärningsmannen sköts av polis. Bild: Stig Hedström/TT
Flera personer är skadade efter en attack vid en skola i Trollhättan. Gärningsmannen sköts av polis.

Tre döda efter attacken i Trollhättan

Tre personer har nu bekräftats avlidna efter svärdattacken mot en skola i Trollhättan. Två av avlidna är brottsoffer, en manlig lärare och en 11-årig pojke. Gärningsmannen, som sköts i samband med insatsen, har också avlidit.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Läs också: Svensk terrorism sätter eld på asylboenden

En maskerad man, beväpnad med svärd, gick till attack på Kronans skola i Trollhättan under torsdagsförmiddagen. Larmet kom till polisen klockan omkring 10.10 imorse. Under eftermiddagen höll Polisen presskonferens.

– Vi möttes av en skadad person utanför entrén till skolan, och ytterligare en skadad person på golvet innanför huvudentrén. På andra våningen konfronteras gärningsmannen, och i samband med detta avlossas två skott varav ett träffar gärningsmannen. En person anträffas avliden i skolan när polis kommer och ytterligare tre var alltså skadade, säger insatschefen Thomas Gorner vid presskonferensen.

Gärningsmannen uppges av TV4:s Brottsplats Sverige vara en 21-årig man från Trollhättan som sedan tidigare är ostraffad. Han ska ha varit maskerad i Darth Vader-liknande mask under dådet.

– Händelseförloppet i stort är att gärningsmannen kommer maskerad till platsen. Redan utanför skolan möter han en lärare som han attackerar med kniv. Sedan tar han sig in i byggnaden och attackerar ytterligare en person, som nu är avliden. Han letar systematiskt vidare i skolbyggnaden och går till klassrum och knackar på. När en elev öppnar så blir han attackerad med stickvapen. Det sker i två olika klassrum. En av dessa elever har avlidit, säger Thord Haraldsson, förundersökningsledare.