Hoppa till innehållet

Inrikes

”Tänker S långsiktigt bör de gå i opposition”

Både Jan Björklund och Annie Lööf har sagt sig vara beredda att släppa fram Stefan Löfven som statsminister, men bara om Socialdemokraterna uppfyller Liberalernas och Centerns krav.
Både Jan Björklund och Annie Lööf har sagt sig vara beredda att släppa fram Stefan Löfven som statsminister, men bara om Socialdemokraterna uppfyller Liberalernas och Centerns krav. Bild: Bild: Henrik Montgomery/TT, Stina Stjernkvist/TT och Jessica Gow/TT

Dagens ETC.

Talmannen har gett Stefan Löfven mer tid på sig att få ihop sitt regeringsalternativ. Frågan är hur mycket av sin egen politik som S är redo att offra för att få behålla regeringsmakten. ”På lång sikt kan det vara så att Socialdemokraterna försvagas om de går med på att driva en politik som liknar Alliansens, men S skulle inte föredra alternativet”, säger Johan Hellström, som forskar om regeringsbildningar.

Under måndagen skulle talmannen hålla pressträff för att presentera Stefan Löfven som statsministerkandidat. Pressträffen flyttades dock fram. Enligt den information som fanns tillgänglig på måndagseftermiddagen kommer den tidigast att hållas på onsdag.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Betala per vecka

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser