Hoppa till innehållet

Inrikes

”Tänker S långsiktigt bör de gå i opposition”

Både Jan Björklund och Annie Lööf har sagt sig vara beredda att släppa fram Stefan Löfven som statsminister, men bara om Socialdemokraterna uppfyller Liberalernas och Centerns krav.
Både Jan Björklund och Annie Lööf har sagt sig vara beredda att släppa fram Stefan Löfven som statsminister, men bara om Socialdemokraterna uppfyller Liberalernas och Centerns krav. Bild: Bild: Henrik Montgomery/TT, Stina Stjernkvist/TT och Jessica Gow/TT

Dagens ETC

Talmannen har gett Stefan Löfven mer tid på sig att få ihop sitt regeringsalternativ. Frågan är hur mycket av sin egen politik som S är redo att offra för att få behålla regeringsmakten. ”På lång sikt kan det vara så att Socialdemokraterna försvagas om de går med på att driva en politik som liknar Alliansens, men S skulle inte föredra alternativet”, säger Johan Hellström, som forskar om regeringsbildningar.

Under måndagen skulle talmannen hålla pressträff för att presentera Stefan Löfven som statsministerkandidat. Pressträffen flyttades dock fram. Enligt den information som fanns tillgänglig på måndagseftermiddagen kommer den tidigast att hållas på onsdag.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 månaders sommarrabatt

Från

Hela sommaren till superpris: 3 mån för 99 kr. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser