Hoppa till innehållet

ETC Göteborg

Statliga miljoner ska underlätta för asylsökande ungdomar

David Nilsson och Matilda Brinck-Larsen på Agape ser fram emot att slippa vara beroende av enskilda personers swishbetalningar.
David Nilsson och Matilda Brinck-Larsen på Agape ser fram emot att slippa vara beroende av enskilda personers swishbetalningar. Bild: Foto: Sanna Arbman Hansing

ETC Göteborg

I veckan bestämde social resursnämnd sig för att dela ut nära fem miljoner till frivilligorganisationernas arbete med ensamkommande ungdomar. Agape, som fick en stor del av pengarna, är glada men tycker att kommunen borde ta större eget ansvar över målgruppen.

Hittills har den ideella organisationen Agape förlitat sig på mindre donationer från privatpersoner och sponsring från företag. Nu får de 2,7 miljoner för att fortsätta driva sin verksamhet. Pengarna kommer bland annat gå till att driva organisationens tre centrum som är öppna för asylsökande dygnet runt. Det tillfälliga bidraget gör att de kan tänka lite mer långsiktigt och kan börja hyra lokaler i stället för att förlita sig på att de ska få låna dem gratis. I nuläget har de också psykologer och jurister som ställer upp i mån av tid men nu kan de börja betala dem.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Göteborg!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 månaders sommarrabatt

Från

Hela sommaren till superpris: 3 mån för 99 kr. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln