Hoppa till innehållet

ETC Göteborg

Står inte längre ut

Helena Lindroos jobbar på ett HVB-hem på Hisingen där det för närvarande bor 13 ungdomar från Somalia, Eritrea och Afghanistan. Hon är initiativtagare till rörelsen Vi står inte ut, som har fått enorm genomslagskraft över hela Sverige.
Helena Lindroos jobbar på ett HVB-hem på Hisingen där det för närvarande bor 13 ungdomar från Somalia, Eritrea och Afghanistan. Hon är initiativtagare till rörelsen Vi står inte ut, som har fått enorm genomslagskraft över hela Sverige. Bild: ETC Media

ETC Göteborg.

När allting vände, när Sverige stängde sina gränser, när barn som efter år på flykt slutligen hade fått en lugn plats plötsligt började åldersuppskrivas och utvisas, när glappet mellan ”vi” och ”dem” blev avgrundsdjupt så stod Helena Lindroos inte längre ut. Det visade det sig finnas andra som inte heller gjorde. Tusentals andra.

Helena Lindroos är initiativtagare till rörelsen Vi står inte ut, som har fått enorm genomslagskraft över hela Sverige. Även Sara Edvardsson Ehrnborg, Kinna Skoglund och Sissel Larberg var med och grundade rörelsen, men Helena var den som kläckte idén.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Göteborg!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka

Från

Provläs alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Avsluta när du vill.

Betala per månad – halva priset

Från

Du får halva priset första månaden. Avsluta när du vill.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser