Hoppa till innehållet

ETC Göteborg

Slöjd på elevernas villkor

Den första delen på höstterminen lär sig eleverna att gjuta i betong. Läraren Jennie Haraldsson och Noah diskuterar vilken som är den ultimata konsistensen på betong. 
Den första delen på höstterminen lär sig eleverna att gjuta i betong. Läraren Jennie Haraldsson och Noah diskuterar vilken som är den ultimata konsistensen på betong.  Bild: Foto: Sanna Arbman Hansing

ETC Göteborg.

På Nordlyckeskolan har lärarna slutat dela in lektionerna i träslöjd och syslöjd. I stället står dörren mellan klassrummen öppen och eleverna får blanda materialen som de vill. – Vi märker att eleverna gör mer avancerade saker, säger slöjdläraren Annika Lorensson.

Det är måndagseftermiddag och slöjdlärarna på Nordlyckeskolan försöker få åttondeklassarnas uppmärksamhet. Dagens lektion består av betonggjutning och slöjdläraren Jennie Haraldsson påminner om förkläden och handskar innan hon låter eleverna fortsätta klippa till kartongformar som så småningom ska fyllas med betong och bli ljusstakar och väggur. Efter en kort genomgång sprider eleverna ut sig i de två slöjdsalarna samt ute på skolgården.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Göteborg!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln

00:00 / 00:00