Hoppa till innehållet

Tre frågor

Mattias Kristiansson: Sill ett måste på vegansk påskbuffé

Dagens ETC

Mattias Kristiansson från Vego hjälper dig på traven när den traditionella påskmaten ägg, lamm och sill börjar bytas ut i takt med att fler tänker på klimatet.

Hur fixar man ett veganskt påskbord?

– En buffé är tacksamt eftersom det finns olika grejer att välja mellan. En klassiker är att förvälla aubergine och lägga in som sill. Likadant med svamp. Till det alla möjliga picklade grönsaker, tångkaviar och sallader av olika slag. Ett tips är att satsa på vårsmaker som sparris och dill. Men det viktigaste för mig är ändå att umgås runt maten. Inte maträtterna.

Vill du fortsätta?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Gör som över 24 000 andra – registrera ett konto på etc.se. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.

POPULÄRT VAL: Läs hela sommaren

Från
99 kr för 3 mån
Beställ här

Vill du läsa hela sommaren till superpris? Prova 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln