Inrikes.

2017-10-04 09:52
Fatemeh Khavari, Mattias Karlsson Bild: Bild: Sophie Bordenave Lindborg, Henrik Montgomery/TT
Fatemeh Khavari, Mattias Karlsson

SD-toppen Mattias Karlsson polisanmäld för förtal

Sverigedemokraternas toppnamn Mattias Karlsson har blivit polisanmäld för förtal. Detta efter att ha lagt upp en bild på Facebook och insinuerat att två personer på bilden är illegala invandrare och terrorister.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Varför tar "polisen selfies med invandrare som vistas här illegalt och som borde utvisas"?. Så frågade sig Sverigedemokraternas Mattias Karlsson på Facebook på tisdagen och länkade till en bild på en polisman tillsammans med Fatemeh Khavari och Amir Nabizadeh,  från organisationen Ung i Sverige.

Inlägget har delats mer än 900 gånger och fått över 2000 reaktioner. Och i kommentarsfältet är SD-svansen inte sen att raljera över selfien.

"Ingenting förvånar mig längre så länge löven kvar som statsminister", skriver en. "Väldigt sorgligt se Sverige bli ett land där lagar inte längre respekteras", skriver en annan. Och "Samhällets nedbrytning har pågått länge nu", skriver en tredje.

Problemet är bara att varken Fatemeh Khavari eller Amir Nabizadeh är det minsta illegala. Bägge har sedan länge haft permanent uppehållstillstånd.

– Ja, jag vet att han kallat oss för både illegala och terrorister. Amir har också polisanmält honom för förtal för det, säger Fatemeh Khavari.

Varför inte du också?

–  Jag blev också tillfrågad om att göra det, men jag vill ge honom möjligheten att be oss om ursäkt. Han är en riksdagsman och det är han som gjort fel, som begått ett brott. Han kallar oss terrorister, men vi har aldrig attackerat någon. En terrorist kan också attackera med ord, och det är vad han gjort.

Dagens ETC har utan framgång sökt Mattias Karlsson för en kommentar.