Hoppa till innehållet

Sverigedemokraterna

SD i Stockholms oro: Kan bli för mycket källkritik

”Stort tolkningsutrymme som illvilligt kan tolkas som att sympati för demokratiska alternativa krafter, kan tolkas som ett steg in i extremismen” skriver Gabriel Kroon (SD) om förslaget.

”Stort tolkningsutrymme som illvilligt kan tolkas som att sympati för demokratiska alternativa krafter, kan tolkas som ett steg in i extremismen” skriver Gabriel Kroon (SD) om förslaget.

Bild: Riksdagen, Shutterstock, Press (montage)

Dagens ETC

När Stockholms stad klubbar ambitiösa nya riktlinjer i arbetet mot våldsbejakande extremism skriver Sverigedemokraterna motstridiga reservationer mot förslaget.

Å ena sidan bör stadens skolor satsa mer på att lära barn om källkritik för att höja motståndskraften mot falska nyheter och desinformation som LVU-kampanjen.

Men samtidigt får källkritik inte leda till att etablerade mediers uttalanden ”tas som sanning”, skriver Gabriel Kroon, partiets gruppledare i Stockholm.

I veckan klubbade Stockholms stad och kommunfullmäktige stadens nya förslag på riktlinjer i arbetet mot våldsbejakande extremism. De ersätter riktlinjer från 2016 och fokuserar på de tre extremistmiljöer som Säkerhetspolisen pekat ut som ett särskilt hot mot demokratin och individers fri- och rättigheter: den våldsbejakande högerextremistiska, den våldsbejakande vänsterextremistiska och den våldsbejakande islamistiska.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Nu kan du låsa upp alla artiklar i en vecka - utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 månaders sommarrabatt

Från

Vill du prenumerera hela sommaren till superpris? Nu får du 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Den här konversationen modereras enligt ETC:s communityregler. Läs reglerna innan du deltar i diskussionen. Tänk på att hålla god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Olämpliga inlägg kommer att tas bort och ETC förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.