Hoppa till innehållet

ETC Malmö

Samtal som vapen mot våld

Slut på våldet. ”Jag vill jobba med förövarna för jag tror att det är det mest effektiva sättet att få slut på våldet”, säger Ida Rosengren som arbetar som utredare inom Kriminalvården med regeringsuppdraget Unga och våldsamma män.
Slut på våldet. ”Jag vill jobba med förövarna för jag tror att det är det mest effektiva sättet att få slut på våldet”, säger Ida Rosengren som arbetar som utredare inom Kriminalvården med regeringsuppdraget Unga och våldsamma män. Bild: Bild: Lotta Lundqvist

ETC Malmö. Många av de män som har dömts för relationsvåld i sydvästra Skåne de senaste sex åren har gått i behandling hos Ida Rosengren. "Våld mot kvinnor är inte något som händer i en annan världsdel, det sker här i våra vardagsrum", säger hon.

Många av de män som har dömts för relationsvåld i sydvästra Skåne de senaste sex åren har gått i behandling hos Ida Rosengren. "Våld mot kvinnor är inte något som händer i en annan världsdel, det sker här i våra vardagsrum", säger hon. 

Ida Rosengren kryssar mellan borden på café Simrishamnsgatan på jakt efter ett bord i den lugnare delen av lokalen. Hon är nyss hemkommen från en paneldebatt på Nordiskt Forum där hon har diskuterat Malmö stads nya plan för kvinnofrid. 

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Malmö!
Om du redan är det loggar du in här .

Betala per vecka

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser