Hoppa till innehållet

ETC Örebro

Så satsar kommunen på cyklisterna

Många som bor i lägenheter har svårt att hissa upp och reparera och tvätta cykeln hemma. Därför ska kommunen nu skaffa en liknande servicestation som den här som finns i Malmö. 
Många som bor i lägenheter har svårt att hissa upp och reparera och tvätta cykeln hemma. Därför ska kommunen nu skaffa en liknande servicestation som den här som finns i Malmö.  Bild: Bild: Press

ETC Örebro

Cykelställ, luft och verktyg. Här är satsningarna som ska få fler att cykla i Örebro. ”Vi vill belöna de som cyklar och göra det lättare att välja cykeln”, säger Emily Folkö, samhällsplanerare på Örebro kommun.

Bara en tredjedel av park- och gatuförvaltningens investeringsbudget för vägar går till cykelbanor i cykelstaden Örebro. Resten går till bilvägar. Det kunde ETC Örebro berätta tidigare i sommar. Fast det pågår samtidigt en hel del satsningar som ska öka cyklandet i stan. Alldeles intill järnvägsstationen i Örebro ska kommunen bygga en servicestation för cyklar. Byggnationen ska bli klar i början av hösten och den ska se ut ungefär som en stor vägg där olika funktioner är inbyggda. Till exempel ska det gå att spola av cykeln med vatten, fylla på luft i däcken och hissa upp cykeln för att utföra enklare reparationer. 

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Örebro!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln