Hoppa till innehållet

ETC Göteborg

Så påverkas staden av blockens budgetar

De rödgrönrosa vill se miljözoner klass 2, satsa 50 miljoner på stärkt socialtjänst och extra försörjningsstöd till barnfamiljer under sommarmånaderna. Alliansen vill sänka anslagen till miljö- och klimatnämnden och social resursnämnd.
De rödgrönrosa vill se miljözoner klass 2, satsa 50 miljoner på stärkt socialtjänst och extra försörjningsstöd till barnfamiljer under sommarmånaderna. Alliansen vill sänka anslagen till miljö- och klimatnämnden och social resursnämnd. Bild: ETC Media

Dagens ETC.

Ikväll ställs den rödgrönrosa budgeten mot Alliansens budget. De borgerliga vill lämna skatten oförändrad och skära ner på social resursnämnd och miljö- och klimatnämnden, göra ombildningar av allmännyttan och göra lönelyft i skolan. De rödgrönrosa vill höja skatten med 30 öre, satsa på barn och barnfamiljer samt ge socialtjänsten 50 miljonerextra.

Sedan Socialdemokraterna meddelat att deras förhandlingar med Demokraterna inte lett till något samarbete står det klart: De två huvudalternativen vid kvällens omröstning i kommunfullmäktige är den rödgrönrosa budgeten som Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Feministiskt initiativ står bakom, samt Allianspartierna M, C, L och KD:s budgetförslag.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka

Från

Provläs alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Avsluta när du vill.

Betala per månad – halva priset

Från

Du får halva priset första månaden. Avsluta när du vill.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser