ETC Bygg.

2017-12-19 12:44

Så finansierar vi ETC Bygg med crowdfunding

Du kan spara direkt i våra hyreshus. Använd denna anmälningssida så att allt blir rätt.

Så här är villkoren:
1. Du sparar direkt i ett hus i form av andelar. Varje andel är 10 000 kr. När ett hus är byggt och klart, börjar vi spara i hus två.

2. Du har 2 procent ränta på andelen per år.

3. Du har 6 månaders uppsägningstid på andelsägandet. Det vill säga vi köper tillbaka din andel om du behöver använda pengarna till annat.

4. Observera att inga pengar används förrän vi börjar själva byggandet. Först samlar vi in dem och sen bygger vi.

5. En andel ger inte företräde till hyreslägenheterna. Vi blandar boende med kommuner och andra för att ge plats till en helhet som skapar ett bra boende för många. Men givetvis vill vi att de boende ska vara aktiva och intresserade av dessa unika hus vi bygger.

6. Du kan spara engångsbelopp i andelar eller så kan du månadsspara ihop andelar hos oss.

7. Räntan räknas från dag ett då din andel betalas in.

Förutom crowdfunding från dig och några tusen personer till så finansierar vi husen med pengar från ETC företagen och statliga bidrag. Vårt mål är helt klimatpositiva hus med unika energilösningar och - faktiskt - 15 procent lägre hyror.

Varje hus har en egen budget beroende på markkostnader med mera. Men det är alltid samma byggteknik och klimatsmarta material och alltid hyreshus. Budgetarna varierar från 15 miljoner till 100 miljoner beroende på antalet våningar och markkostnaden.
ETC bygg är ett non-profitföretag.

DIGITAL PRENUMERATION

FÖRSTA MÅNADEN GRATIS!

Läs alla artiklar från Dagens ETC utan kostnad första månaden. Därefter är priset 199 kronor/månad. Ingen bindningstid. Du får dessutom Dagens ETC direkt till din mejl, alla dagar i veckan. Beställ för att läsa direkt.

Genom att klicka på ”Beställ” godkänner du prenumerationsvillkoren och samtycker till att ETC-företagen hanterar dina personuppgifter