Hoppa till innehållet

Inrikes

Rinkebyföräldrar kräver gratis lunch till barnen under sommarlovet

Senaste tiden har många barnfamiljer i Rinkeby hört av sig till Hagi Farah och varit oroliga inför sommarlovet. ”När skolan är stängd i två månader, hur ska de få mat?” 

Senaste tiden har många barnfamiljer i Rinkeby hört av sig till Hagi Farah och varit oroliga inför sommarlovet. ”När skolan är stängd i två månader, hur ska de få mat?” 

Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT

Dagens ETC.

Sommarlov betyder inte bara lata dagar på stranden, utan också hunger och otrygghet när skolan är stängd. I Rinkeby lämnar några föräldrar in ett medborgarförslag om att erbjuda gratis lunch för skolbarn under sommarlovet.

Men trots att S-ledaren Magdalena Andersson utlovat det i sitt förstamajtal har hennes partikamrater som styr i huvudstaden svårt att genomföra förslaget.

– Hade vi haft en socialdemokratisk regering hade detta införts i hela landet, säger Emilia Bjuggren (S), skolborgarråd i Stockholms stad, till Dagens ETC.

Låt dem äta havregryn, menade skribenten Lena Andersson i en ledartext i Svenska Dagbladet i söndags som satte igång en massiv debatt om svenska barn verkligen är hungriga eller om det bara är deras föräldrar som är dåliga på att laga billig och näringsriktig mat.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser
00:00 / 00:00