Hoppa till innehållet

Inrikes

Reko-ringar för närodlat ökade under pandemin – nu har intresset svalnat

Arthur Borghs släpper ut getterna i hagen på Sörbro. Tidigare sålde han via Reko men nöjer sig med gårdsförsäljning i sommar.
Arthur Borghs släpper ut getterna i hagen på Sörbro. Tidigare sålde han via Reko men nöjer sig med gårdsförsäljning i sommar. Bild: Bild: Åsa Ekström

Dagens ETC.

Förra sommaren, när många stannade på hemmaplan på grund av pandemirestriktionerna, ökade försäljningen av närodlad mat via Reko-ringar. I år har intresset svalnat betydligt både hos köpare och producenter.

Att köpa närodlade grönsaker, ägg, honung och andra produkter lockar allt fler och ett sätt att handla är via Reko-ringar. Kontakten mellan konsumenter och producenter sker via Facebook där man ansluter till en lokal Reko-ring, gör sin beställning och swishar betalningen. Därefter hämtar man upp sina varor på en lämningsplats. Oftast handlar det om att producenten åker till en överenskommen plats en dag i veckan under en halvtimme för att lämna av sina varor.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från
Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från
Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från
Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser
00:00 / 00:00