Hoppa till innehållet

Inrikes

Polisen grep flyktingar utanför Alsike kloster

Alsike kloster har varit en fristad för flyktingar sedan 25 år tillbaka men nyligen grep polisen två flyktingar vid klostret. ”De vägrade att lyssna och var ganska oförskämda”, säger Syster Karin om ingripandet.
Alsike kloster har varit en fristad för flyktingar sedan 25 år tillbaka men nyligen grep polisen två flyktingar vid klostret. ”De vägrade att lyssna och var ganska oförskämda”, säger Syster Karin om ingripandet. Bild: Bild Eric Roxfeldt/Pontus Lundahl/TT

Dagens ETC.

Alsike kloster har sedan 90-talet varit en fristad för flyktingar. Men så är det inte längre. Nyligen grep polis två flyktingar på parkeringen utanför klostret. – Alla är jätterädda för att det ska hända igen, säger Syster Karin.

Alsike kloster utanför Uppsala har med undantag från ett enskilt polisingripande under förra året, då en flyktingfamilj omhändertogs i en bil utanför klosterområdet, varit en fristad för flyktingar sedan 25 år tillbaka. På klostret bedrivs undervisning i svenska och genom olika projekt, vare sig det gäller trädgårdsarbete eller matlagning, integreras de boende in i det svenska samhället.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

00:00 / 00:00