Hoppa till innehållet

Inrikes

Polis hittade sprängmedel: NMR-knuten nazist sitter häktad

Den häktade mannen har deltagit i nätverket White Boys kampsportsturnering och har även synts som kransbärare när NMR hedrat bortgångne nazisten Gösta Hallberg-Cuula.
Den häktade mannen har deltagit i nätverket White Boys kampsportsturnering och har även synts som kransbärare när NMR hedrat bortgångne nazisten Gösta Hallberg-Cuula. Bild: Faksimil

Dagens ETC.

Polisen har hittat explosivt material kopplat till 19-årig man i Tyresö som nu sitter häktad. Mannen har varit aktiv i Nordiska motståndsrörelsen och har haft nära samröre med en nazist som enligt Säpo hotar rikets säkerhet.

Den 20 januari anhölls 19-åringen i sin frånvaro, greps senare av polis och fördes till Norrmalmsarresten i Stockholm. Han häktades i lördags på sannolika skäl misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse samt grovt brott mot lagen om explosiva varor. Brotten ska ha begåtts i Tyresö någon gång mellan december och januari. Av utredningsskäl begärde åklagaren att häktningsförhandlingen skulle hållas bakom stängda dörrar och att han får restriktioner. Åklagare Eva Wintzell vill inte svara på om polisen hittat färdigställda sprängladdningar.


Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Första månaden: 68 procent rabatt

Från

Läs en hel månad med superrabatt. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser