Hoppa till innehållet

ETC Göteborg

På restaurang Kometen har tiden stått stilla

”En trendnisse skulle nog tycka att de var sunkiga, men här passar de bra” säger Kometens ägare Per Ove Lundgren och syftar på restaurangens karmstolar i mörkt trä.
”En trendnisse skulle nog tycka att de var sunkiga, men här passar de bra” säger Kometens ägare Per Ove Lundgren och syftar på restaurangens karmstolar i mörkt trä. Bild: Bild: Sanna Arbman Hansing

Dagens ETC.

Mellanrätter och naturvin är ingenting för restaurang Kometen. I lokalerna på Vasagatan har de serverat klassisk husmanskost sedan mellankrigstiden.

Klockan är tio på förmiddagen men i Kometens matsal står allting redan uppdukat för lunchgästerna. Borden täcks av dubbla vita dukar och servetterna är av tyg. Ljuskronorna i taket sprider ett gulaktigt sken över lokalen som ser mycket större ut tack vare en enorm spegelvägg.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln