Hoppa till innehållet

ETC Göteborg

Överklagar vitet mot Svartedalsskolan

Skolinspektionen har ansett att Svartedalsskolan inte gjort tillräckligt för att elever ska få särskilt stöd. Stadsdelsnämnden väljer att överklaga vitet på 300 000 kronor.
Skolinspektionen har ansett att Svartedalsskolan inte gjort tillräckligt för att elever ska få särskilt stöd. Stadsdelsnämnden väljer att överklaga vitet på 300 000 kronor. Bild: Foto: Averater/CC

ETC Göteborg

Skolinspektionen tycker inte att Svartedalsskolan gjort tillräckligt för att elever ska få särskilt stöd. Därför fick stadsdelen nyligen ett vite på 300 000 kronor men nu väljer de att överklaga beslutet.

För två år sedan påpekade Skolinspektionen brister på Svartedalsskolan. De menade att kunskapsresultaten var betydligt lägre än riksgenomsnittet och att elever som hade det svårt inte fick tillräckligt med särskild stöd och anpassad undervisning. De hotade med ett vite på 600 000 kronor om skolan inte bättrade sig men vid ett återbesök i somras kom de fram till att skolan inte gjort tillräckligt för att åtgärda problemen. För tre veckor sedan dömde de därför stadsdelsförvaltningen – som är huvudman för skolan – till att betala ett vite på 300 000 kronor till statskassan.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Göteborg!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Nu kan du låsa upp alla artiklar i en vecka - utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 månaders sommarrabatt

Från

Vill du prenumerera hela sommaren till superpris? Nu får du 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln