Valet 2018.

2018-09-07 13:00
Puffetikett
Dagens ETC

Optimism i Fi inför kommunalvalet

Feministiskt initiativs representanter i kommunerna hyser gott hopp inför söndagens val och bedömer att partiet kommer att gå framåt och stärka sina positioner.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Anna Rantala ­Bonnier, grupp­ledare för Fi i ­Stockholms stad

– Det är jätteviktigt att stockholmarna röstar på oss om de vill se en fortsatt rödgrönrosa majoritet i stadshuset. Inför valet har jag en bra känsla. Vi träffar jättemycket folk när vi är ute och kampanjar som säger att de har tänkt rösta på oss. I valrörelsen har vi uppmärksammat vår politik och vad vi åstadkommit: att vi tredubblat stödet till kvinnojourerna, att vi genom stadsdelsmammorna lyckats få många, framförallt utrikesfödda, kvinnor som befunnit sig långt ifrån arbetsmarknaden i arbete, att vi satsat på våldsförebyggande värderingsarbete i skolorna samt att vi gjort en kunskapslyft om hedersrelaterat förtryck inom socialförvaltningarna, bland mycket annat.


Det är allvar nu. Ge ett bidrag till ETC Stödfond för att säkra utgivningen av Sveriges enda rödgröna dagstidning. Använd ETC Varuhuset eller:
Swisha: 123 508 754 9
BG: 5372-9141  


Malte Lindstam, ­kommunpolitiker för Fi i Norrköping

– Jag tror att vi har goda chanser att komma in igen och få ytterligare mandat i kommunfullmäktige. Denna valrörelse har gått mycket enklare eftersom vi är inne i ”systemet” så att säga. Vi har fått ett helt annat utrymme i lokalpressen och har bjudits in till skolorna för att berätta om vår politik. I valrörelsen har vi lyft fram de saker vi lyckats genomföra under mandatperioden, trots att vi inte suttit med i kommunstyrelsen. Vi har bland annat tagit initiativ till en kommunal handlingsplan mot diskriminering och rasism samt fått in ett jämställdhetsmål i kommunens arbete, något som inte fanns tidigare. Förutom de konkreta framgångarna bidrar vi ständigt till att frågor om jämställdhet, diskriminering och mänskliga rättigheter lyfts i debatten.    

Leia Nordin, ­ordförande för Fi i Uppsala

– Läget ser bra ut. Jag tror vi kommer att växa med någon mandat eller två. När vi är ute och kampanjar möter vi många som säger att de redan har röstat på oss. Att vi blir kvar i kommunfullmäktige är viktigt eftersom vi påverkar klimatet i debatten. Vi lyfter upp frågor om jämställdhet, trygghet i hemmet och en humanare flyktingpolitik, bland mycket annat. I valrörelsen har vi drivit frågan om en avgiftsfri kollektivtrafik samt sex timmars arbetsdag. Väldigt många uppsalabor har varit positiva till det.