Hoppa till innehållet

ETC Göteborg

"Om detta inte får ett slut ärver våra barn problemen"

I sin nya dokumentärserie berättar dokumentärfilmsmakaren Karwan Faraj om gängkrigen i Göteborg. "De gör en karriär som slutar i något tragiskt - många åker in eller blir mördade. Sen kommer det ett nytt gäng. Processen standardiseras."
I sin nya dokumentärserie berättar dokumentärfilmsmakaren Karwan Faraj om gängkrigen i Göteborg. "De gör en karriär som slutar i något tragiskt - många åker in eller blir mördade. Sen kommer det ett nytt gäng. Processen standardiseras." Bild: Bild: Lucas De Vivo

ETC Göteborg

I en ny radioserie i fem delar utforskar dokumentärmakaren Karwan Faraj de brutala morden på Vår Krog & Bar i Biskopsgården och konsekvenserna för de inblandade. – Dokumentären är lika viktig som mitt barn, för det handlar om barnets framtid, säger han.

Under två och en halv timme i P3-dokumentär försöker Karwan Faraj, själv uppväxt i Angered, förklara det våld som drabbat området. Dokumentären, som är uppdelad i fem delar, behandlar de brutala morden på Vår Kök & Bar i Biskopsgården 2015. Genom intervjuer med både offer, förövare och anhöriga målar han upp en bild av en komplicerad situation som går i arv mellan generationerna.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Göteborg!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 månaders sommarrabatt

Från

Hela sommaren till superpris: 3 mån för 99 kr. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln