Inrikes.

2014-11-04 10:20
Två personer har omkommit i en arbetsplatsolycka vid Hjorthagen i Stockholm då en vägg rasade. Bild: Fanni Olin Dahl/TT
Två personer har omkommit i en arbetsplatsolycka vid Hjorthagen i Stockholm då en vägg rasade.

Ny arbetsplatsolycka – två dog när vägg rasade

Två personer är döda och en person är allvarligt skadad efter en allvarlig olycka på en byggarbetsplats i Stockholm. Enligt uppgifter ska en 50 ton tung vägg ha rasat.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per månad

Från

39 kr

Beställ här!

Beställ senast söndag 24 okt så får du en hel månad för bara 39 kr.

Betala per år

Från

1500 kr

Beställ här!

Prenumerera och betala per år. Avsluta när du vill.

Olyckan skedde på en byggarbetsplats i Hjorthagen i Stockholm strax före klockan nio på tisdagsmorgonen. Enligt P4 Stockholm ska en 50 ton tung vägg ha rasat.

Olyckan är den femte dödsolyckan som inträffat under drygt en vecka.

Jörgen Eriksson, ombudsman med ansvar för arbetsmiljöfrågor på fackförbundet Byggnads har precis fått veta om olyckan när Dagens ETC når honom.

– Det är olyckligt och det är svart. Man tänker först och främst på de anhöriga när det händer, säger han.

– Men återigen, man följer inte det systematiska arbetsmiljöarbetet. Man gör inte riskinventeringar. Det rullar bara vidare. Skulle man göra korrekta riskinventeringar så skulle man undvika många olyckor. Sedan måste man se vad som hänt i just det här fallet, det vet vi inte ännu, säger han.

I måndags förra veckan klämdes en man fast under en maskintrailer på Hisingen i Göteborg. Samma kväll klämdes en arbetare till döds på SSAB i Luleå när hans truck blev påkörd av ett tåg. På tisdagen föll en elev på Åsbro kursgård utanför Askersund 30 meter från en stolpe och dog. Under kvällen klämdes en man till döds när han lastade ensilagebalar på en gård utanför Edsbyn, uppger tidningen Arbetet.