Hoppa till innehållet

Reportage

Nu kan studenter välja medveten tallrik

Bild: Bild: Malin Beeck

ETC Uppsala.

Nu börjar Uppsala universitets restauranger märka ut koldioxidavtrycket på alla rätter som serveras. På så vis uppmärksammas matens klimatpåverkan. ”Vi vill inte komma med pekpinnar, men vi förklarar hur det är”, säger Susanne Larsson, produkt- och kvalitetsansvarig på Högskolerestauranger AB.

På Ekonomikums lunchrestuarang sorlar gästerna lätt – det är ännu en stund kvar till den stora lunchrusningen, men redan bildas det köer och en del av gästerna springer brådskande ut med mat i papplådor.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Uppsala!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln