Hoppa till innehållet

ETC Göteborg

Nooshi Dadgostar – på hemmaplan i Göteborg: ”Jag var en typisk mittenperson”

”Jag hamnade i en skolklass i slutet av 90-talet där det var mycket politiskt snack och mycket feministiskt uppvaknande.”
”Jag hamnade i en skolklass i slutet av 90-talet där det var mycket politiskt snack och mycket feministiskt uppvaknande.” Bild: Bild: Christian Egefur

Dagens ETC.

Nooshi Dadgostar har exploderat i skyn som ny partiledare för Vänsterpartiet. När hon kommer hem till Göteborg är det som politisk fixstjärna – men för inte alltför länge sedan var hon idrottstjejen från Lundby i samhällsengagerad skolklass och med röriga familjemiddagar.

En lummig innergård i ett landshövdingehus i Majorna – trä­kåkarna med sten på understa våningen, som är ett typiskt göteborgskt signum. Nooshi Dadgostar pustar ut efter sitt första sommartal som partiledare för Vänsterpartiet, samt presskonferens med närmst oräkneliga antal enskilda intervjuer med tidningar, radiokanaler och tv-stationer på det. Ett snabbt kramkalas med tvååriga dottern, som sedan försvinner iväg med sin pappa upp i den lånade lägenheten, gör att det plötsligt är alldeles tyst och stilla. Utanför väntar fortfarande stora delar av publiken som sett talet på plats, och många av dem har varit framme efteråt för en bild ihop med partiledaren, eller kort hejarop.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser
00:00 / 00:00