Hoppa till innehållet

Inrikes

NMR-kopplade politikern backar – vill tillbaka till kommunfullmäktige

Bild: Nynäshamns kommun / Privat

Dagens ETC.

Rebecca Ädel, SD-politikern som avslöjats med att ha spridit nazistpropaganda, ångrar nu att hon avsade sig sina politiska uppdrag och säger att hon vill tillbaka till politiken.

Det var i slutet av oktober som Expressen och tidningen Expo avslöjade att Rebecca Ädel, SD-politiker i Nynäshamn, i flera års tid hjälpt till att sprida nazistisk propaganda.

Efter avslöjandet meddelade hon att hon avsäger sig alla sina politiska uppdrag. Nynäshamns kommun, där hon arbetat som pedagog, meddelade också att hon tas ur tjänst under tiden som kommunen genomför en utredning om hennes nazistkopplingar.

Nu backar Rebecca Ädel från sitt beslut att avsäga sig sina politiska uppdrag och skriver i ett brev till kommunstyrelsen i Nynäshamn att det var ett ”förhastat beslut som skrevs på utan eftertanke i en mycket pressad situation” och avslutar med:

"Jag vill därför återta denna avsägelse och därmed ta tillbaka mina uppdrag som politiker i Nynäshamns kommun."

Kommunfullmäktige kommer att sammanträda kl 19 idag, torsdag, och då ta upp Rebecca Ädels förfrågan om att få återgå i politisk tjänst.

I valet fick Rebecca Ädel flest personkryss av alla i kommunen och valdes också in i kommunstyrelsen bara några dagar före avslöjandet.