Hoppa till innehållet

ETC Göteborg

Nazist vill bli invald i Kungälv

ETC Göteborg har tidigare under augusti granskat Nordiska motståndsrörelsen och skrivit om deras planer på en demonstration i Göteborg. Stora bilden är från nazistpartiets marsch i Falun på första maj i år.
ETC Göteborg har tidigare under augusti granskat Nordiska motståndsrörelsen och skrivit om deras planer på en demonstration i Göteborg. Stora bilden är från nazistpartiets marsch i Falun på första maj i år. Bild: Ulf Palm / TT

ETC Göteborg.

Nazistpartiet NMR ställer upp med en kandidat i kommunvalet i Kungälv, en kommun som jobbat mycket för att förebygga rasism och nazism. – Det är klart att det är hårt att få det här som ett kvitto. Det känns tråkigt att vara en av de kommuner de ställer upp i, då har de gjort någon bedömning att de har bäst förutsättningar här, säger oppositionsrådet Anders Holmensköld (M).

NMR, har genom sin hemsida Nordfront offentliggjort tre av de kandidater som kommer att ställa upp i kommunvalet 2018. En av dem är Fredrik Vejdeland som blir partiets representant på kommunlistan i Kungälv. Han sitter i riksledningen för NMR och har bott i kommunen de senaste tolv åren. Han har, som ansvarig utgivare för Nordfront, dömts för hets mot folkgrupp flertalet gånger. Han har fått epitetet ”Mr HMF”, mister hets mot folkgrupp, inom organisationen.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Göteborg!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln

00:00 / 00:00