Hoppa till innehållet

Inrikes

Miljöpartiet läcker som ett såll

Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin och Isabella Lövin. Partiet har förlorat nästan en tredjedel av sina medlemmar sedan det hamnade i regeringsställning 2014. regeringsställning 2014. Under samma period har 208 politiker lämnat partiet.
Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin och Isabella Lövin. Partiet har förlorat nästan en tredjedel av sina medlemmar sedan det hamnade i regeringsställning 2014. regeringsställning 2014. Under samma period har 208 politiker lämnat partiet. Bild: Bild: Janerik Henriksson/TT

Dagens ETC.

Förra veckan meddelade tre tunga miljöpartister – Carl ­Schlyter, Valter Mutt och ­Annika Lillemets – att de ­lämnar riksdagen. Men de är inte ensamma om att ha tröttnat på Miljö­partiets politiska anpassning iregeringsställning. De senaste åren har en rad lokalpolitiker och tjänstemän hoppat av iprotest.

Det var i torsdags i förra veckan som tre av fyra i ”de fyras gäng”, som skarpt kritiserat Miljö­partiets politik, meddelande att de inte ställer upp till omval i riksdagen nästa år. Anledningen är att de anser att den politik som Miljöpartiet fört i regeringsställning går på tvärs mot den politik som partiet gick till val på och som gräsrötterna står för.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser
00:00 / 00:00