Hoppa till innehållet

ETC Örebro

Miljonnota för privata vårdcentraler i mobilen

”Vi lever i en digital revolution. Det faller sig naturligt för människor att lösa vardagsbekymmer med sin telefon. Och det här speglas naturligtvis även i vården”, säger regionrådet Karin Sundin (S).
”Vi lever i en digital revolution. Det faller sig naturligt för människor att lösa vardagsbekymmer med sin telefon. Och det här speglas naturligtvis även i vården”, säger regionrådet Karin Sundin (S). Bild: Bild: Izabelle Nordfjell/TT

ETC Örebro

Allt fler väljer att söka hjälp av en läkare i mobilen, i stället för att gå till sin vårdcentral. De privata e-läkartjänsterna Kry och Min doktor har hittills kostat Region Örebro län över 2,5 miljoner kronor. ”Ja, det har ökat väldigt snabbt. Det ligger i tiden att människor vill lösa vardagsbekymmer med telefonen och privata aktörer har varit snabbfotade inom det här området”, säger regionrådet Karin Sundin (S).

Det var under förra hösten som Region Jönköpings län började få in alltmer pengar på kontot som hanterar utomlänsvård. Bland annat kom pengar från Region Örebro län. I Jönköping insåg man snabbt att det var e-läkartjänsterna Kry och Min doktor som genererade pengarna. Region Jönköpings län har inget eget avtal med de privata e-läkaraktörerna, men det har däremot två privata vårdcentraler som regionen i Jönköping har avtal med. Och därför flödar det nu in pengar från hela landet till kontot.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Örebro!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 månaders sommarrabatt

Från

Hela sommaren till superpris: 3 mån för 99 kr. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln