Hoppa till innehållet

Göteborg

De ställer sig på scen igen - för att hylla Backabrandens offer

Danijel Gubic är en av de som uppträdde under kvällen den 29 oktober 1998. Ikväll är han en av de som ställer sig på scen utanför lokalen under 20-årsdagens minnesceremoni. 
Danijel Gubic är en av de som uppträdde under kvällen den 29 oktober 1998. Ikväll är han en av de som ställer sig på scen utanför lokalen under 20-årsdagens minnesceremoni.  Bild: ETC Media

Dagens ETC.

Poyan Aslanian och Danijel Gubic hade precis lämnat scenen när branden bröt ut. Två decennier senare tar de plats på scen igen för att hedra bortgångna nära och kära tillsammans med andra artister.

Poyan Aslanian och Danijel Gubic hade gått av scenen efter sitt uppträdande och lämnat plats för hiphopbandet Hammer Hill Click. Danijel blev kvar inne på dansgolvet medan Poyan tyckte sig känna av en hetsig stämning och tog sig ut för att undvika bråk. Han stod utanför när den första rutan slogs sönder och folk började hoppa ut ur fönstren. Medan Danijel fick kämpa för sitt liv inne i lokalen så hjälpte Poyan till att dra människor ur fara, ut till parkeringen där ambulanserna väntade.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka

Från

Provläs alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Avsluta när du vill.

Betala per månad – halva priset

Från

Du får halva priset första månaden. Avsluta när du vill.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser