Hoppa till innehållet

Malmö

Malmö i skräck – polisen lyckas inte stoppa våldet

En av sprängningarna skedde utanför en kommunal lokal på Hålsjögatan. Polisen har inga misstänkta och oron ökar bland invånarna i Malmö. Anders Schönström, som är politiskt ansvarig för säkerheten i Malmö, säger att tålamodet nu är slut.
En av sprängningarna skedde utanför en kommunal lokal på Hålsjögatan. Polisen har inga misstänkta och oron ökar bland invånarna i Malmö. Anders Schönström, som är politiskt ansvarig för säkerheten i Malmö, säger att tålamodet nu är slut. Bild: Bild: Johan Nilsson/TT

Dagens ETC.

Polisen har försökt allt. I tur och ordning har man angripit gängkriminella, deras finanser och deras vapen. Trots det sprängdes fyra handgranater förra veckan i Malmö. – Jag vågar inte tänka på vad som händer om sprängningarna fortsätter, säger Andreas Schönström (S), kommunalråd med ansvar för trygghet och säkerhet.

De senaste månaderna har tio handgranatsattacker ägt rum i Malmö. Ingen person är gripen och attackerna sker över hela staden med stora skador på bilar, byggnader och personskador som följd. Efter att en bil sprängts på Västra Bernadottesgatan i Limhamn i fredags åkte Dagens ETC ut för att prata med de som bor i området.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka

Från

Provläs alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Avsluta när du vill.

Betala per månad – halva priset

Från

Du får halva priset första månaden. Avsluta när du vill.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser