Hoppa till innehållet

Rätten till ett hem

Makalösa föräldrar: ”Våra medlemmar skulle inte klara det”

Höga hyror och höjda inkomstkrav skulle vara omöjligt att klara av för många ensamstående, menar Christina Olsson, generalsekreterare i föreningen Makalösa föräldrar.
Höga hyror och höjda inkomstkrav skulle vara omöjligt att klara av för många ensamstående, menar Christina Olsson, generalsekreterare i föreningen Makalösa föräldrar. Bild: Bild: Press

Dagens ETC.

Ensamstående föräldrar som måste klara sig på en inkomst skulle ha väldigt svårt att klara ökade hyror och inkomstkrav. Maxhyran för att få bostadsbidrag idag för en ensamstående med två barn är 5900 kronor. ”Många får bo väldigt smått och väldigt långt ut från centrum för att klara det redan idag”, säger Christina Olsson, generalsekreterare iMakalösa föräldrar.

Medlemmarna i föreningen Makalösa föräldrar – ensamstående och ofta ekonomiskt utsatta  – bor idag i stor utsträckning i hyresrätter, enligt föreningens generalsekreterare Christina Olsson. Trots det är marknadshyror ännu inte en stor fråga för organisationen. Medlemmarna befinner sig redan i dag i så pass svåra boendesituationer att bostadsbidrag är den viktigaste och mer direkta frågan.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

BARA IDAG: Prova en hel månad utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en månad utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 månader för bara 99 kr

Från

Spara 603 kr och läs ända fram till vår.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln