Hoppa till innehållet

ETC Göteborg

Ännu ingen rusch till privat hemtjänst

Granskningar av de privata aktörerna som staden låtit genomföra visar på brister i verksamheten under månaderna direkt efter verksamhetsstart. Kvinnan på bilden är inte kopplad till artikeln.
Granskningar av de privata aktörerna som staden låtit genomföra visar på brister i verksamheten under månaderna direkt efter verksamhetsstart. Kvinnan på bilden är inte kopplad till artikeln. Bild: ETC Media

Dagens ETC.

Ett halvår efter att valfrihet inom hemtjänsten infördes i Göteborg vägrar användningen fortfarande att ta fart. Bara 339 brukare av totalt 9 000 har valt ett privat alternativ framför den kommunala hemtjänsten.

I februari infördes LOV, lagen om valfrihet, i hemtjänsten i Göteborg. Från och med då har personer med rätt till hemtjänst inte bara kunnat välja kommunens egen hemtjänst, utan då också kunnat välja ett privat alternativ. Men när året lider mot sitt slut är det fortfarande ingen rusning till de privata hemtjänstutförarna. Vid det senaste månadsskiftet hade 339 av 9 000 anslutit sig, enligt stadens egna siffror.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka

Från

Provläs alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Avsluta när du vill.

Betala per månad – halva priset

Från

Du får halva priset första månaden. Avsluta när du vill.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser