Hoppa till innehållet

ETC Uppsala

Lokalkostnader slukade undervisningen

”Massor av funktionsduglig inredning togs ut för magasinering i samband med att skolan renoverades – den fick inte ens säljas utan skulle förstöras. Så ersatte man med spånplattor som gick sönder på en gång.", säger läraren Anders Lindholm.
”Massor av funktionsduglig inredning togs ut för magasinering i samband med att skolan renoverades – den fick inte ens säljas utan skulle förstöras. Så ersatte man med spånplattor som gick sönder på en gång.", säger läraren Anders Lindholm. Bild: Bild: Fredrik Sandberg/TT

ETC Uppsala

I år började gymnasiernas sparbeting på 80 miljoner kronor att träda i kraft i Uppsala, efter att förvaltningen hade konstaterat att skolorna kostar för mycket. Men det är varken lärarlöner eller vidlyftiga aktiviteter som tynger budget – utan dyra lokaler.

”Vi har folk som knäar redan nu. Lärartätheten här är oerhört låg, vilket går bara för att vi har så högpresterande elever. Jag har en klass med 40 elever”. Så sade läraren Anders Lindholm när ETC Uppsala besökte Rosendalsgymnasiet i mars och undersökte kommunens sparbeting som nu genomförs på alla Uppsalas gymnasieskolor.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Uppsala!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 månaders sommarrabatt

Från

Hela sommaren till superpris: 3 mån för 99 kr. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln