Hoppa till innehållet

ETC Umeå

Lokalfrågan fortfarande olöst: ”Ingen vågar komma på möten”

Sylvia Bäckström från Judiska föreningen skulle gärna se att föreningen fick dela lokaler med andra nationella minoritetsgrupper i ett Minoriteternas hus.  – Man skulle bara kunna smälta in, det skulle inte vara lika lätt att identifiera vem som är vad. 
Sylvia Bäckström från Judiska föreningen skulle gärna se att föreningen fick dela lokaler med andra nationella minoritetsgrupper i ett Minoriteternas hus. – Man skulle bara kunna smälta in, det skulle inte vara lika lätt att identifiera vem som är vad.  Bild: Bild: Liselott Holm

ETC Umeå.

Kommunen har fortfarande inte hittat någon lokal till Judiska föreningen, trots att det har gått ett halvår sedan den tvingades lägga ner efter hot från nynazister. ”Ingen vågar komma till våra möten längre. Vi måste nog börja tänka utanför boxen”, säger Sylvia Bäckström.

Det var i slutet av april som drygt 300 Umebor samlades för en gemensam kippavandring till stöd för Judiska föreningen i Umeå. Då hade föreningen tvingats lämna sin lokal på Grubbe och ställa verksamheten vilande, efter att Nordiska motståndsrörelsen satt upp klistermärken med hakkors och hotat enskilda medlemmar. Som ETC Umeå tidigare berättat visade det sig att ett par personer från en NMR-cell regelbundet tränade på ett gym alldeles intill.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Umeå!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln

00:00 / 00:00