Hoppa till innehållet

Inrikes

LO drar röda linjer för eftergifter till Centern

LO:s ordförande Susanna Gideonsson tycker att januariavtalet var ett debacle. Här tillsammans med statsminister Magdalena Andersson under LO-kongressen i december.
LO:s ordförande Susanna Gideonsson tycker att januariavtalet var ett debacle. Här tillsammans med statsminister Magdalena Andersson under LO-kongressen i december. Bild: Claudio Bresciani/TT

Dagens ETC.

Efter uppluckrat anställningsskydd och sänkt skatt för rika: Nu vill LO sätta gränser för Socialdemokraternas kompromisser. Samtidigt får partiet 30 miljoner av LO för att vinna valet – mer än någonsin. Det uppskattas inte av alla.”LO:s pengar ska gå till medlemmarna”, säger Melinda Kandel, fackligt aktiv i Norrköping.

Höj pensionerna. Mer pengar till välfärden. Bort med karensavdraget för alltid. Det är några punkter på LO:s lista med krav som de förväntar sig att Socialdemokraterna driver i valrörelsen. I gengäld ska LO satsa mer än någonsin för att bidra till en socialdemokratisk valseger. 30 miljoner kronor slantas upp. Dessutom ska LO genomföra mer än en halv miljon samtal med sina medlemmar för att få dem att lägga sin röst på S.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

00:00 / 00:00