Kommentar.

2017-06-02 09:18
Bild: Anders Ahlgren/SvD/TT

Låt inte personalen ta smällen för våra snoriga ungar

Att slippa karensdagen skulle kunna ses som en löneförmån. Facken står bakom och ni har pengarna.

Den förälder som med handen på hjärtat aldrig känt minsta tvekan över att lämna sin snoriga unge på förskolan tror jag ljuger. 

Det är helt enkelt omöjligt att vara helt säker på om den rinnande näsan, de små hostningarna eller de trötta ögonen är tecken på ett smittsamt virus eller bara efterdyningarna till en förkylning som kommer vara som bortblåst om en timme. Att stanna hemma tills vi är helt säkra är helt enkelt inte ett alternativ för de allra flesta.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


Visst vore det fantastiskt med ett samhälle där vi inte behövde stressa tillbaka ungarna till förskolan, där vi i lugn och ro kunde vänta ut bacillerna hemma i soffan. 

Men jag tror att de flesta föräldrar känner igen verklighetsbeskrivningen. Och förutom barnen så är det framförallt en grupp som får ta smällen: förskole­personalen. 

Att låta den personal som vecka in och vecka ut tar emot snoriga ungar, sätter på plåster, torkar näsor, torkar rumpor och byter blöjor stå för kostnaden för sin egen sjukfrånvaro är minst sagt cyniskt. Eller dumsnålt.

Karensdagen infördes som en åtgärd för att snabbt få statens finanser på fötter efter 90-talskrisen, men Socialdemokraterna har haft många chanser att ta bort den igen. Istället har annat prioriterats, bland annat skattesänkningar och avdrag som oftast gynnat de välbärgade. 

Och med en av de starkaste ekonomierna i OECD så kan knappast statsfinanserna vara anledningen till att Strandhäll och finansminister Andersson inte vill slopa dagen.

Argumenten för att slopa karensdagen är många. Vill vi verkligen att personalen ska gå till jobbet innan de är helt säkra på att de har influensan? Att locka fler kompetenta och engagerade människor till förskolläraryrket är en annan aspekt. 

Arbetsgivarna kan ju idag knappast skryta med bra lön, flexibla arbetstider eller en lugn och skön arbetsmiljö. Att slippa karensdagen skulle kunna ses som en löneförmån.

Att Göteborgs förskolepersonal slipper karensdagen vintertid är ett steg på vägen. Nu väntar vi på att även vårdpersonal och andra omsorgsverksamheter ska följa efter, både i offentlig och privat regi.

Socialförsäkringsministern uttrycker att Göteborgsinitiativet är ett intressant förslag. men varför inte skapa en politik för en fortsättning? 

Låt den redan utsatta personalen slippa ta smällen för våra snoriga ungar och pressade scheman. 

Facken står bakom och ni har pengarna.