Hoppa till innehållet

ETC Örebro

Låg kunskap om vegetarisk mat på restauranger

Zarah Lennmark-Appelbom har lagat bönbiffar med stekt zucchini och morötter tillsammans med vitlöksstekta kikärtor i örtolja. Hon skulle vilja se fler sådana alternativ på krogen. 
Zarah Lennmark-Appelbom har lagat bönbiffar med stekt zucchini och morötter tillsammans med vitlöksstekta kikärtor i örtolja. Hon skulle vilja se fler sådana alternativ på krogen.  Bild: Bild: Anna-Karin Carlberg

ETC Örebro

Restaurangpersonal i Örebro och i Grythyttan har dåliga kunskaper om vegetarisk mat. Det visar en undersökning som studenter i måltidsekologi på Örebro universitet har gjort. – Servitriser och servitörer har lägst kunskap, vilket är förvånande eftersom de ska vara länken mellan kund och kock, säger måltidsekologen Alexandra Lich.

Intresset för vegetarisk mat har ökat kraftigt de senaste åren. I affärerna säljs mängder av nya havre- och sojaprodukter, samtidigt som skolkök och offentliga institutioner storsatsar på klimatsmarta måltider, där vegetarisk mat är en stor del. 

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Örebro!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln