Medier.

2015-08-10 10:09
Elin Grelsson Almestad Bild: Arild Vågen
Elin Grelsson Almestad

Kulturskribent hoppar av GP i protest mot främlingsfientlighet

Göteborgs-Posten har blivit ett språkrör för främlingsfientliga krafter. Det är orsaken till att Elin Grelsson Almestad, kulturskribent hos liberala GP, nu valt att hoppa av sitt uppdrag för tidningen.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Läs också: SD:s nya bästa vän – den borgerliga ledarsidan

Göteborgs-Postens kulturskribent Elin Grelsson Almestad meddelar i ett öppet brev att hon i protest mot ledarsidans alltmer bruntonade profil hoppar av sitt uppdrag. Hennes kritik riktas framför allt mot att ledarsidan skiftat fokus till invandringen, migrationen, flyktingpolitiken. Allt beskrivet med ett ensidigt kritiskt öga, och allt till synes på grund av den nya politiska redaktören.

– Stampen är i kris, Göteborgs-Posten är i kris. I denna tid utsågs Alice Teodorescu till ny politisk redaktör. Trots att såväl medarbetare som utomstående påpekade den nya politiska riktningen vägrade ledningen att lyssna, skriver hon i brevet.

Enligt Elin Grelsson Almestad har den kritiska texterna under sommaren uppgått till en fjärdedel av hela produktionen.

– Nästan alla förespråkar mer restriktiv invandring och så kallade ”minskade volymer”, är starkt kritiska till nuvarande migrationspolitik och personer som inte instämmer i verklighetsbeskrivningen anses ”skönmåla verkligheten” och vara ”moraliskt förkastliga”, skriver hon.

I stället, menar Elin Grelsson Almestad, att den rådande tankestrukturen hos tidningen numera är att alla som motsätter sig ledarsidans verklighetsbeskrivning är “en världsfrånvänd samhällselit som vill uppfostra folket”.

Dagens ETC har försökt nå Elin Grelsson Almestad för en kommentar.

"Tack och hejdå"

Här kan du läsa Elin Grelssons Almestads öppna brev till Göteborgs-Posten.